Οικονομικές Λύσεις για Διακοπές

Είναι αλήθεια ότι όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι πάνε διακοπές. Η οικονομική κρίση δε δίνει πλέον την ευκαιρία σε πολλούς να απολαύσουν μία εβδομάδα ξεκούρασης, όπως την περίμεναν τα προηγούμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο άρθρο θα σου δώσει μερικές εναλλακτικές ιδέες για τις διακοπές σου!

Αρχικά, αν δε θέλεις να ξοδέψεις καθόλου λεφτά σε ξενοδοχεία και σε ακριβά εστιατόρια, ίσως να μπορούν κάποιοι κοντινοί σου φίλοι να φιλοξενήσουν εσένα και την οικογένειά σου στο εξοχικό τους. Είναι μία καταπληκτική ιδέα, καθώς θα είσαι με πολύ καλή παρέα. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι η βοήθειά σου στις δουλειές του σπιτιού και η οικονομική συνεισφορά σου στα ψώνια του σούπερ μάρκετ (rengjøringsutstyr).

Βέβαια, αν δεν μπορείς να υλοποιήσεις τη παραπάνω ιδέα, θα μπορούσες να ψάξεις για προσφορές ταξιδιών. Αυτές μπορείς να τις βρεις, είτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο, είτε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Μάλιστα, μπορεί να σου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τόσο οικονομικά πακέτα! Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να βρεις ένα 5ήμερο στη Ρώμη με 350 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηριών και της διαμονής με πρωινό. Ωστόσο, μπορείς να βρεις πακέτα με ακόμα λιγότερα χρήματα, όπως ένα τριήμερο στο Μπάνσκο με 100 ευρώ.

Επιπλέον, αν σου αρέσει να διοργανώνεις ταξίδια από την αρχή για να είσαι γνώστης του τι θα πληρώσεις, θα σου πρότεινα να έφτιαχνες το δικό σου πακέτο. Σε αυτό θα μπορείς να οργανώσεις τις επισκέψεις σε μουσεία και σε περιοχές μόνος σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το γεγονός ότι θα ξέρεις από την αρχή πόσα περίπου λεφτά θα ξοδέψεις. Μία ωραία ιδέα, η οποία μπορεί να είναι και οικονομικά συμφέρουσα, είναι η ενοικίαση ενός διαμερίσματος studio. Σε αυτό, θα έχεις τη δυνατότητα να μαγειρέψεις. Έτσι, θα τρως κάθε μέρα σπιτικό φαγητό, το οποίο είναι πιο υγιεινό και πιο οικονομικό από το φαγητό της ταβέρνας.

Από την άλλη, αν βαριέσαι να ψάχνεις πού θα πας και ποια μουσεία θα δεις, ενώ το μόνο που θέλεις είναι να ξεκουραστείς, μπορείς να κάνεις κράτηση σε ένα all inclusive ξενοδοχείο. Στο συγκεκριμένο, η διαμονή, το φαγητό, τα ποτά και όλες οι δραστηριότητες που προσφέρει το ξενοδοχείο βρίσκονται μέσα στο πακέτο που πληρώνεις.

Ωστόσο, αν σε εσένα και την παρέα σου αρέσει να ζείτε κοντά στη φύση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μία καταπληκτική εμπειρία είναι το ελεύθερο κάμπινγκ. Κατά τη διάρκεια αυτού, μένεις είτε σε σκηνή, είτε σε τροχόσπιτο. Το πρωί ξυπνάς με την ανατολή του ήλιου. Το βράδυ κοιμάσαι με θέα τα αστέρια και όλη τη μέρα κολυμπάς στη θάλασσα. Βέβαια, αν είστε από τους ανθρώπους που προτιμούν τις ανέσεις, δε θα σας συνέστηνα το συγκεκριμένο είδος διακοπών (høytrykkspyler med terrassevasker).

Ολοκληρώνοντας, παρά την οικονομική κρίση που έχει κατακλύσει τον κόσμο, οι διακοπές είναι πολύ σημαντικές για τους εργαζόμενους. Είναι ο μοναδικός τρόπος ξεκούρασης και απόλυτης χαλάρωσης. Αν επιθυμείς να ακολουθήσεις κάποια από τις παραπάνω ιδέες, είμαι σίγουρη πως το ταξίδι που θα διοργανώσεις θα είναι εντός του budget που ήθελες. Έτσι, τα έξοδά σου δε θα αυξηθούν. Καλή διασκέδαση!